banner2008 
Startsidan Om boken Författarna Tips till föräldrar Länkar Boka föredrag Köp boken Press

 

Författarna

dag_och_per_2_liten

 

Nordens mest kände IT-specialist, Per Hellqvist, har över tio års erfarenhet av Internets faror. Journalisten och författaren Dag Öhrlund har specialiserat sig på brottsligheten på nätet och skrivit den mycket uppmärksammade thrillern ”Mord.net”. Tillsammans har de skrivit ”Skydda ditt barn på Internet”, en angelägen bok som förklarar Internet och farorna för barn på ett sätt som alla förstår.

 

 

 

 

 

                                                                                                                   

Per Hellqvist och Dag Öhrlund

 

Per Hellqvist

Per Hellqvist är IT-säkerhetsspecialist på Symantec, världens största IT-säkerhetsföretag. Han är känd som en av Nordens mest sakkunnige på området, har tidigare skrivit ”Handbok för föräldrar”, deltog 2007 över 150 gånger i radio och TV samt intervjuades i över 450 tidningsartiklar. Har tidigare mottagit utmärkelser från Näringslivets Säkerhetsdelegation och SigSecurity.

 

Per arbetar med Internet alla dygnets vakna timmar och är dessutom en mycket engagerad pappa. Per skriver dessutom regelbundet Sveriges mest initierade IT-säkerhetsblogg som har tiotusentals besökare varje dag.

 

Läs bloggen här »

 

 

Dag Öhrlund

Dag Öhrlund är journalist, fotograf och författare, som under de senaste åren specialiserat sig på Internet. Han är publicerad i mer än 150 tidskrifter i 20 länder, har medverkat med text och bilder i ett 20-tal böcker och är aktuell med den uppmärksammade Internetthrillern ”Mord.net” som kom ut 2007, fick mycket stor uppmärksamhet och har översatts till en rad andra språk.

 

Dag är pappa till två flickor som vistas på Internet under sunda former.

 

 

Läs mer »